ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH

ΚΟΝΙΤΣΑ

Μια από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας

Η Κόνιτσα είναι αναμφίβολα μια από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Είναι ο τόπος των ποταμών (Αώος, Βοϊδομάτης, Σαραντάπορος ,Κερασοβίτικος), των βουνών ( Τύμφη, Σμόλικας, Γράμμος, Νεμέρτσικα), των ιαματικών πηγών( Καβάσιλα, Αμάραντος). Ο τόπος απ΄ όπου ξεκίνησαν τα αθλήματα περιπέτειας. Μεγαλόπρεπα βουνά, εντυπωσιακές χαράδρες, έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο, πυκνά δάση, ορμητικά ποτάμια, μικρές εύφορες κοιλάδες και ο κάμπος της Κόνιτσας συνθέτουν ένα πολύπλοκο μωσαϊκό οικοσυστημάτων που προσφέρει καταφύγιο σε πολλά και σπάνια είδη άγριας πανίδας και αυτοφυούς χλωρίδας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς γι΄ αυτούς που αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια.

Στην Κόνιτσα σίγουρα δεν θα βαρεθείτε, ειδικά αν είστε λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων σ΄ αυτή. Τα τελευταία χρόνια η Κόνιτσα έχει αναδειχτεί σε πρωτεύουσα του εναλλακτικού τουρισμού, γιατί διαθέτει ένα χαρισματικό φυσικό τοπίο, που προσφέρεται για διάφορων τύπων υπαίθριες δραστηριότητες όπως: rafting και kayak στο Βοϊδομάτη και τον Αώο, ποδηλασία βουνού, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναρρίχηση. Τα βουνά της Κόνιτσας θεωρούνται ο παράδεισος του πεζοπόρου και του ορειβάτη. Πολλά μονοπάτια που οδηγούν στις κορυφές μεγάλων βουνών ή συνδέουν οικισμούς χαρακτηρίζονται από φυσικές ομορφιές και συνάμα έχουν ιστορικό, λαογραφικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον.

Σήμερα η Κόνιτσα είναι το εμπορικό και διοικητικό κέντρο μιας επαρχίας με 42 χωριά. Είναι ένα οργανωμένο μεγάλο χωριό µε επαρκή αγορά, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κέντρο υγείας ,πολλές επιλογές φαγητού, μπαράκια για διασκέδαση και επισκέψιμα σημεία. Επιπλέον, ο οικισμός της επάνω Κόνιτσας έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, με πολλά παλιά πέτρινα και ιστορικά αρχοντικά.

ΠΕΡΙΟΧΗ:

ΚΟΝΙΤΣΑ | ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ | ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Ανάμεσα σε δύο σημαντικές περιοχές, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι.

Το ξενοδοχείο «Φαράγγι» βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, ανάμεσα στην Κόνιτσα και το Ζαγόρι, κοντά στο χωριό Κλειδωνιά, και συγκεκριμένα, στο 51ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Κόνιτσας, δίπλα στο παλιό πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς και στον ποταμό Βοϊδομάτη, στο καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης. Απέχει μόλις 6 Km από τα Ζαγοροχώρια, 10 Km από την Κόνιτσα και περίπου μισή ώρα από τα Ιωάννινα. Αποτελεί ιδανικό σημείο για τις εξορμήσεις σας στην ευρύτερη περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου σ΄ ένα ήσυχο, οικογενειακό και φιλόξενο περιβάλλον.