ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH

ΠΕΡΙΟΧΗ

Το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής

Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής είναι πλούσια και αξιόλογη. Τόσο στο Ζαγόρι όσο και στην Κόνιτσα συναντούμε πλούσια και πυκνά δάση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρόχθια δάση των ποταμών Βοϊδομάτη και Αώου στα χαμηλά υψόμετρα και οι μικρές υποαλπικές λίμνες, όπως οι Δρακόλιμνες του Σμόλικα και της Τύμφης, κοντά στις κορυφές των βουνών που δίνουν μια σπάνια ομορφιά στο άγριο τοπίο. Στην περιοχή φύονται γύρω στα 1700 είδη φυτών, πολλά από τα οποία είναι και φαρμακευτικά. Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατόν να μείνει απαρατήρητο από τους δαιμόνιους Ζαγορίσιους. Έτσι, από το 17ο αιώνα και έπειτα, το Ζαγόρι αποτέλεσε κοιτίδα μιας ειδικής επαγγελματικής ομάδας βοτανοθεραπευτών, των Βικογιατρών.

Στην περιοχή συναντώνται όλα σχεδόν τα είδη των σπάνιων και προστατευόμενων άγριων ζώων, όπως η αρκούδα και το αγριόγιδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ ζουν τα μισά από τα 700 αγριόγιδα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΟΧΗ:

ΚΟΝΙΤΣΑ | ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ | ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Ανάμεσα σε δύο σημαντικές περιοχές, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι.

Το ξενοδοχείο «Φαράγγι» βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, ανάμεσα στην Κόνιτσα και το Ζαγόρι, κοντά στο χωριό Κλειδωνιά, και συγκεκριμένα, στο 51ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Κόνιτσας, δίπλα στο παλιό πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς και στον ποταμό Βοϊδομάτη, στο καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης. Απέχει μόλις 6 Km από τα Ζαγοροχώρια, 10 Km από την Κόνιτσα και περίπου μισή ώρα από τα Ιωάννινα. Αποτελεί ιδανικό σημείο για τις εξορμήσεις σας στην ευρύτερη περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου σ΄ ένα ήσυχο, οικογενειακό και φιλόξενο περιβάλλον.