ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΣΑΣ...

Για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου «Φαράγγι» η περιοχή προσφέρει ένα πλήθος δραστηριοτήτων αναψυχής. Οι φυσιολάτρες μπορούν να απολαύσουν υπέροχες περιπατητικές και ορειβατικές διαδρομές, από το κοντινό φαράγγι του Βίκου μέχρι τη θρυλική Δρακόλιμνη. Το ψάρεμα στο Βοϊδομάτη, το rafting, το ποδήλατο βουνού και η ιππασία μπορούν να προστεθούν στα ενδιαφέροντά τους.

Οι πιο τολμηροί μπορούν να πάρουν μαθήματα kayak στον Αώο, να κάνουν αναρρίχηση ή αλεξίπτωτο πλαγιάς. Και φυσικά, για τους λάτρεις του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας απέχει περίπου μια ώρα από το ξενοδοχείο!

Υδάτινες δραστηριότητες (Kayak, rafting). Οι ποταμοί Αώος και Βοϊδομάτης είναι ιδανικοί για rafting και kayak και διαθέτουν εύκολες και δύσκολες διαδρομές που φτάνουν σε μήκος μέχρι και τα 27 χιλιόμετρα. Στο Βοϊδομάτη η κλασική διαδρομή αρχίζει από τη γέφυρα της Αρίστης (Παπίγκου), ακολουθεί μια καταπράσινη διαδρομή στο φαράγγι του Βοϊδομάτη και καταλήγει στην έξοδο του φαραγγιού, στη γέφυρα της Κλειδωνιάς, δίπλα στο ξενοδοχείο. Στον Αώο, η πιο προσφιλής διαδρομή αρχίζει από τη γέφυρα του Αώου ανάμεσα από τα χωριά Παλαιοσέλι και Βρυσοχώρι και καταλήγει στο γεφύρι της Κόνιτσας.

Ποδηλασία βουνού και ιππασία. Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο είναι ιδανική για ποδηλασία. Μπορούμε να σας προτείνουμε αρκετές διαδρομές, εύκολες και δύσκολες. Επίσης, εξαιρετική επιλογή αποτελεί μια βόλτα με άλογο στη γύρω περιοχή.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς. Κοντά στην πόλη της Κόνιτσας, στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία, υπάρχει διαμορφωμένη πίστα απογείωσης για αλεξίπτωτο πλαγιάς. Εδώ έχουν πραγματοποιηθεί και αγώνες παγκόσμιου κυπέλλου αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Αναρρίχηση. Από τα βουνά της Κόνιτσας, τα βράχια της Τύμφης προσφέρονται για αναρρίχηση και μάλιστα αποτελούν ένα από τα πιο αξιόλογα και δύσκολα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας. Σ΄ αυτά έχουν χαραχτεί αρκετές αναρριχητικές διαδρομές, οι οποίες περιλαμβάνουν ποικιλία βαθμών δυσκολίας.

Ψάρεμα. Οι λάτρεις του ψαρέματος βρίσκονται στο ιδανικό μέρος! Στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη, που είναι ο καθαρότερος ποταμός της Ευρώπης, ζουν πέστροφες. Από τις 15 Μαρτίου έως 30 Οκτωβρίου στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη το ψάρεμα επιτρέπεται εκτός των ορίων του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου ( δεν χρειάζεται άδεια αλιείας).

Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας απέχει περίπου μια ώρα από το ξενοδοχείο. Διαθέτει δύο chalet και 18 πίστες χιονοδρομιών (2 ολυμπιακών προδιαγραφών ).

ΠΕΡΙΟΧΗ:

ΚΟΝΙΤΣΑ | ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ | ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Ανάμεσα σε δύο σημαντικές περιοχές, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι.

Το ξενοδοχείο «Φαράγγι» βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, ανάμεσα στην Κόνιτσα και το Ζαγόρι, κοντά στο χωριό Κλειδωνιά, και συγκεκριμένα, στο 51ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Κόνιτσας, δίπλα στο παλιό πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς και στον ποταμό Βοϊδομάτη, στο καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης. Απέχει μόλις 6 Km από τα Ζαγοροχώρια, 10 Km από την Κόνιτσα και περίπου μισή ώρα από τα Ιωάννινα. Αποτελεί ιδανικό σημείο για τις εξορμήσεις σας στην ευρύτερη περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου σ΄ ένα ήσυχο, οικογενειακό και φιλόξενο περιβάλλον.